Τι ζητά ο Γενς Βάιντμαν στην Αθήνα;

Τι ζητά ο Γενς Βάιντμαν στην Αθήνα;

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Γενς Βάιντμαν, προσκεκλημένος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 90 χρόνια της. Θα έχει και  σειρά επαφών τόσο με τους επικεφαλής των εγχώριων τραπεζών όσο και με τις αρχές.

Ο κ. Βάιντμαν, που γνωρίζει από πρώτο χέρι την ελληνική κρίση, καθώς πριν αναλάβει την Bundesbank ήταν σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ, θα παραθέσει ομιλία στο επίσημο δείπνο της Ένωσης, ενώ θα συναντηθεί και με πολιτειακούς παράγοντες. Η ομιλία του αναμένεται με ενδιαφέρον, στον βαθμό που θα δώσει το στίγμα των γερμανικών προθέσεων μετά την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο.

Οι θέσεις του, σημειωτέον, κινούνταν ανέκαθεν στο αυστηρό άκρο του γερμανικού φάσματος. Πάντως, η φημολογούμενη υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΕΚΤ φαίνεται να έχει ναυαγήσει, καθώς, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η γερμανική κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κεντρικός τραπεζίτης θα έχει επαφές και με μέλη της κυβέρνησης, δεν έχει, όμως, διαρρεύσει η πολιτική ατζέντα της επίσκεψης.

Σημειώνεται ότι πέρσι το χειμώνα το προεδρείο της ΕΕΤ είχε επισκεφθεί την Γερμανία και είχε ενημερώσει τον κ. Βάιτνμαν για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ