Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ποιες κινήσεις στο Taxis πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Πώς θα πάρουν οι νησιώτες το Μεταφορικό Ισοδύναμο

Μεταφορικό Ισοδύναμο: Ποιες κινήσεις στο Taxis πρέπει να κάνουν οι δικαιούχοι

Μεγάλη αποδοχή στο νησιωτικό κόσμο φαίνεται να έχει το μέτρο του Μεταφορικού Ισοδύναμου. 

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, από την Τρίτη 10 Ιουλίου η πλατφόρμα του ΜΙ www.metaforikoisodynamo.gr «και μέχρι σήμερα τα στοιχεία που έχουν καταγραφεί αποδεικνύουν την μεγάλη αποδοχή που έχει το μέτρο στον νησιωτικό πληθυσμό.

Μέσα σε τρείς μέρες, οι εκδόσεις Μοναδικών Αριθμών Νησιωτών- ο κωδικός δηλαδή για τη χρήση του μέτρου- έχουν ξεπεράσει τις 5.300, ενώ κατέστησαν δικαιούχοι πάνω από 2.000 νησιωτικές οικογένειες, σε πάνω από 28 νησιά.»

Τις πρώτες μέρες λειτουργίας της, η πλατφόρμα ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις των πολιτών, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα τεχνικό πρόβλημα, και συνεχίζει να εξυπηρετεί με άμεσο και γρήγορο ρυθμό τους δικαιούχους του μέτρου.

Οι δικαιούχοι μπορούν να εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.metaforikoisodynamo.gr, χρησιμοποιώντας τους κωδικούς τους, TAXIS, και να λαμβάνουν τον Μοναδικό Αριθμό Νησιώτη, αφού έχουν συμπληρώσει τα προσωπικά τους στοιχεία και έχουν δώσει ένα τραπεζικό iban.

Ο χρήστης της πλατφόρμας, για μια και μόνο φορά, θα χρειαστεί να ακολουθήσει 3 βήματα:

1. κάνει εγγραφή με τους κωδικούς TAXIS

2. συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και δίνει έναν τραπεζικό λογαριασμό (iban) στον οποίο θα του πιστώνονται τα χρήματα που δικαιούται από την εφαρμογή του μέτρου

Στη συνέχεια:

3. Άμεσα εκδίδεται ο Μοναδικός Αριθμός Νησιώτη, ο οποίος είναι προσωπικός και ισχύει άπαξ.

Με το ΜΑΝ μπορούν να εκδίδουν τα εισιτήρια στα οποία είναι δικαιούχοι, μέσω οποιουδήποτε πρακτορείου, και στο τέλος του μήνα, αυτόματα, θα πιστώνεται στο λογαριασμό τους η διαφορά του κόστους.

Ο νησιώτης, πέραν της επίδειξης του Μοναδικού Αριθμού Νησιώτη στα πρακτορεία των ακτοπλοϊκών εταιρειών, δεν χρειάζεται να κάνει καμία επιπλέον ενέργεια, ώστε να λάβει στο τέλος κάθε μήνα, στο λογαριασμό του, τα χρήματα που λειτουργούν ως αντιστάθμισμα νησιωτικού κόστους και τα οποία, όπως έχει ήδη τονιστεί, είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

Κατά την εφαρμογή της πιλοτικής φάσης (Ιούλιος 2018- Δεκέμβρης 2018-) το μέτρο του ΜΙ πρόκειται να χρηματοδοτήσει τις μεταφορές, από και προς τα νησιά, τόσο των νησιωτών, όσο και των εμπορευμάτων, με 60 εκατ. ευρώ, κάνοντας πραγματικότητα την πρώτη νησιωτική πολιτική που λαμβάνει υπόψη την εδαφική συνοχή και το δικαίωμα σε ευκαιρίες ισότιμης μετακίνησης και πρόσβασης σε αγαθά και υπηρεσίες.

Για το πρώτο εξάμηνο της υλοποίησης του μέτρου (από 1 Ιουλίου 2018 έως 31 Δεκεμβρίου 2018) δικαιούχοι του Α.ΝΗ.ΚΟ είναι οι κάτοικοι των παρακάτω νησιών:

Αγαθονήσι, Άγιος Ευστράτιος, Άγιος Μηνάς, Αλιμία, Ανάφη, Αντίψαρα, Αρκιοί, Αρμάθια, Αστυπάλαια, Γυαλί, Δονούσα, Ερρικούσα, Ηρακλειά, Θύμαινα, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κίναρος, Κουφονήσια, Κως, Λέβιθα, Λειψοί, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Μαθράκι, Μάραθος, Νίμος, Νίσυρος, Οθωνοί, Οινούσσες, Πάτμος, Σάμος, Σαμοθράκη, Σαρία, Στρογγυλή, Σύμη, Σύρνα, Σχοινούσα, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Φούρνοι, Χάλκη, Χίος, Ψαρά και Ψέριμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ