Πάει για Φεβρουάριο ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Χίου

Παράταση έδωσε το ΤΑΙΠΕΔ

Πάει για Φεβρουάριο ο διαγωνισμός για τη μαρίνα Χίου

Σε παράταση για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για Μαρίνα Χίου προχώρησε το ΤΑΙΠΕΔ. Η νέα καταληκτική ημερομηνία για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 2α Φεβρουαρίου.

Τις τελευταίες εβδομάδες εκδηλώθηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον από επενδυτικά σχήματα, εγχώρια και διεθνή, πλην – όμως – κάποιοι κατέθεσαν αιτήματα για την παράταση της προθεσμίας, προκειμένου να ετοιμάσουν τους φακέλους του ενδιαφέροντός τους.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και με τον διαγωνισμό για την παραχώρηση της μαρίνας Αλίμου, όπου η προθεσμία έληγε στις 16 Ιανουαρίου 2018 και παρατάθηκε για τις 31 Ιανουαρίου 2018. Σε πρώτη φάση οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν την δήλωση ενδιαφέροντος, ενώ όσοι προεπιλεγούν θα κληθούν στην δεύτερη φάση να καταθέσουν τις οικονομικές προσφορές τους.

Η μαρίνα της Χίου βρίσκεται στο βόρειο άκρο της παράκτιας ζώνης του Δήμου Χίου. Σήμερα η μαρίνα διαθέτει 200 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μέχρι 30m μήκος. Η χερσαία ζώνη της μαρίνας είναι 27.000m2.

Η διαδικασία του διαγωνισμού για την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή για την παραχώρηση της μαρίνας θα ξεκινήσει μέχρι το τέλος του 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ