Ο Νίκος Καραμούζης χτυπά την πόρτα της Αθηναϊκής Λέσχης

Ποιοι πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες είναι υποψήφιοι για εγγραφή

Ο Νίκος Καραμούζης χτυπά την πόρτα της Αθηναϊκής Λέσχης

 Την πόρτα της Αθηναϊκής Λέσχης όχι όμως ως επισκέπτης αλλά  με την ιδιότητα του μέλους της,  επιθυμεί να περνά στο εξής ο πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Γιώργος Καρατζαφέρης ο οποίος  υπέβαλε την αίτηση του για να ενταχθεί στο ιστορικότερο σωματείο της πρωτεύουσας που ιδρύθηκε το 1875. Μαζί του, έκανε τα χαρτιά του και ένα παλιό στέλεχος του κόμματός του που έχει διατελέσει στο παρελθόν και βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο γνωστός σεξολόγος Βαίτσης Αποστολάτος.

Τα μέλη της Λέσχης που σύμφωνα με το Καταστατικό πρέπει να συνυπογράφουν τις αιτήσεις ήταν ίδια και για τους δύο υποψήφιους. Πρόκειται για τον πρέσβη ε.τ. Γιώργο Γεωργίου, επί σειρά ετών αντιπρόεδρο του ΛΑΟΣ και υφυπουργό Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου και τον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου Σπύρο Φλογαίτη, καθηγητή της Νομικής Σχολής Αθηνών ο οποίος έχει διατελέσει υπουργός σε υπηρεσιακές κυβερνήσεις. Αμφότεροι, όπως προβλέπεται, έχουν συμπληρώσει περισσότερα από πέντε χρόνια ως μέλη της Αθηναϊκής Λέσχης και έχουν ταχτοποιημένες οικονομικές υποχρεώσεις, κατά συνέπεια έχουν την δυνατότητα όπως και όσοι άλλοι εκπληρώνουν αυτές τις προϋποθέσεις , να προτείνουν τρίτους.

Η διαδικασία της ψηφοφορίας προκειμένου να αποφασιστεί αν οι κ.κ. Καρατζαφέρης και Αποστολάτος θα πάρουν το «πράσινο φώς» από τα υπόλοιπα μέλη της Αθηναικής Λέσχης έχει προγραμματιστεί για μεθαύριο Δευτέρα 27 Νοεμβρίου. Το ψηφοδέλτιο περιλαμβάνει συνολικά 37 ονόματα και η ψηφοφορία είναι μυστική και έχει μία ιδιαιτερότητα. Αν κάποιο νυν μέλος διαφωνεί με την εγγραφή συγκεκριμένου η συγκεκριμένων υποψηφίων απλώς διαγράφει τα ονόματα τους από το ψηφοδέλτιο. Σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος διαγραφεί από το 25% και πλέον όσων πάρουν μέρος στην διαδικασία τότε απορρίπτεται. Η απόρριψη υποψηφίου δεν είναι κάτι συνηθισμένο και δεν συμβαίνει συχνά. Ωστόσο στην περίπτωση του κ. Καρατζαφέρη, όπως πληροφορείται το «S» υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν με την αποστολή του ψηφοδελτίου στα μέλη.

Στο ψηφοδέλτιο υπάρχουν επίσης και αρκετά ακόμα γνωστά ονόματα όπως αυτό του κ. Νικόλαου Καραμούζη , προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Eurobank Ergasias αλλά και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Επίσης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μασσέλος, ο πρόεδρος της εταιρίας «Αρχιρόδον» Νικόλας Θεοδωρίδης , οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Μιχαλέλης και Ευάγγελος Παπαλιός , δικηγόροι, γιατροί κ.α.

ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

Οι υποψήφιοι εφόσον τελικά εγκριθούν γίνονται μέλη αφού πρώτα καταβάλουν 1500 ευρώ για την εγγραφή τους και άλλα 750 ευρώ για την ετήσια συνδρομή τους. Επειδή τα μέλη της Λέσχης όπως προβλέπει το Καταστατικό δεν μπορούν να είναι παραπάνω από 1000, παράλληλα με τις εγγραφές θα γίνουν και διαγραφές που θα αφορούν πρόσωπα τα οποία δεν είναι εντάξει με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Υπολογίζεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν περίπου 30 διαγραφές παλαιών μελών τα οποία αν και ειδοποιήθηκαν επανειλημμένα δεν τα τακτοποίησαν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες.

Παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει, στην διάρκεια της χρονιάς έγιναν ήδη δύο διαδικασίες εγγραφής περισσότερων από 60 νέων μελών και μαζί με όσους θα κριθούν την Δευτέρα θα πλησιάσουν τους 100. Το σημαντικό ενδιαφέρον οφείλεται στις προσπάθειες που κάνει το διοικητικό συμβούλιο της Αθηναϊκής Λέσχης με πρόεδρο τον απόστρατο αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας Κυριάκο Κουκουλομάτη ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί την ψυχή της Λέσχης. Εργατικός, αυστηρός αλλά πάντα ευγενής , οργανωτικός και με πολλές και σημαντικές γνωριμίες σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας έχει καταφέρει να αναδιοργανώσει την Λέσχη σε μεγάλο βαθμό γεγονός που του αναγνωρίζεται από τους πάντες.

Στην διάρκεια της χρονιάς αυτής η Αθηναϊκή Λέσχη είχε μια σημαντική απώλεια με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν μέλος της Λέσχης από το 1950 ως τον θάνατο του. Για πολλά χρόνια αποτελούσε το παλαιότερο από τα μέλη και μάλιστα την αγαπούσε ιδιαιτέρως . Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ το Καταστατικό προβλέπει πως όποιο μέλος συμπληρώσει 50 χρόνια από την εγγραφή του σταματά να πληρώνει τις συνδρομές του, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις του μέχρι και την τελευταία ημέρα της ζωής του.

Από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ που κυκλοφορεί κάθε Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ