Ντράγκι: Έτοιμη για οποιονδήποτε κίνδυνο στην ευρωζώνη η ΕΚΤ

Ντράγκι: Έτοιμη για οποιονδήποτε κίνδυνο στην ευρωζώνη η ΕΚΤ
Ανθεκτική ως τώρα η οικονομία στον απόηχο του Brexit-  Εγκυμονούν κίνδυνοι

Έτοιμη να ενισχύσει τη ρευστότητα προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη στην ευρωζώνη δηλώνει η ΕΚΤ «διά στόματος» Ντράγκι, ο οποίος προειδοποιεί για τους οικονομικούς κινδύνους που «παραμονεύουν» στον απόηχο του Brexit. Συγκεκριμένα μίλησε για πιθανή αποδυνάμωση στις προοπτικές ζήτησης από το εξωτερικό γεγονός που θα αποτελέσει πλήγμα για την πορεία των εξαγωγών.

Ωστόσο έσπευσε να τονίσει ότι η οικονομία μετά και το δημοψήφισμα αποδεικνύεται μέχρι στιγμής ανθεκτική. "Ο βαθμός στον οποίο θα επηρεαστεί το οικονομικό outlook από το δημοψήφισμα που έδειξεBrexitεξαρτάται από τη χρονική στιγμή, την ανάπτυξη και την τελική έκβαση των επικείμενων διαπραγματεύσεων με τη Βρετανία" είπε από το βήματου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίουστις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της ευρωτράπεζας τόνισε ότι η ΕΚΤ "θα αναλάβει το ρόλο της" διατηρώντας την "πολύ σημαντική" ρευστότητα, και επανέλαβε ότι είναι έτοιμη να δράσει ξανά, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία της, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία.

Παράλληλα απηύθυνε έκκλησηπρος την πολιτική κοινότητα της ΕΕ, ιδίως στις κυβερνήσεις, να βοηθήσουν την ΕΚΤ με τη διεξαγωγή οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

"Τα ευρεία συναισθήματα ανασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ανασφάλειας, παραμένουν σημαντικά ανησυχητικά", είπε ο παράλληλα ο Draghi.

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ υπερασπίστηκε επίσης το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων, το οποίο έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία του μπλοκ.

"Τα χαμηλά επιτόκια είναι ένα σύμπτωμα της παρούσας οικονομικής κατάστασης", δήλωσε ο Draghi. "Αντανακλούν τις αδύναμες μακροπρόθεσμες τάσεις ανάπτυξης και την παρατεταμένη μακροοικονομική ύφεση που έχει προκύψει από την κρίση", συμπλήρωσε ο ίδιος.