Ντάισελμπλουμ: Οπωσδήποτε θα συζητήσουμε το χρέος

Ντάισελμπλουμ: Οπωσδήποτε θα συζητήσουμε το χρέος
Το θέμα του χρέους θα τεθεί στη συνεδρίαση του Eurogroup, ξεκαθάρισε ο επικεφαλής του οργάνου, προσθέτοντας επίσης ότι δεν πρέπει να αναμένεται σήμερα κατάληξη.

«Οπωσδήποτε θα συζητήσουμε το χρέος. Θα συζητήσουμε το πότε, το εάν και το υπό ποιες συνθήκες. Θα είναι η πρώτη συζήτηση, οπότε δεν περιμένω οριστικά αποτελέσματα», δήλωσε. Θα επιστρέψουμε αφού γίνει περισσότερη τεχνική δουλειά στο Eurogroup της 24ης Μαίου.

Θα ακούσουμε από τους Θεσμούς τι έχει γίνει και ίσως αποτελέσει τη βάση για την επόμενη δόση, δήλωσε και προσέθεσε ότι είναι εφικτό να έχουμε εκταμίευση την επόμενη/ες εβδομάδες.

Για το προληπτικό πακέτο συμπλήρωσε ότι πρέπει να τεθεί σε ισχύ αν ο προϋπολογισμός αποκλίνει από τους στόχους του προγράμματος. Η Ελλάδα είναι στο σωστό μονοπάτι, ελπίζω να μείνει στο σωστό μονοπάτι αλλά αν αποκλίνει κάποια μέτρα θα τεθούν αυτόματα σε εφαρμογή. Αυτό θα συζητήσουμε σήμερα.

Αναφορικά με τις διαφωνίες ΕΕ – ΔΝΤ για το προληπτικό πακέτο είπε ότι η διαφορά αφορά κυρίως την απόδοση των μέτρων. Το ΔΝΤ είναι πιο προσεκτικό. Αν τελικά αποδειχτεί ότι έχει δίκιο μπαίνει εφαρμογή το προληπτικό πακέτο.

«Το ΔΝΤ δεν έχει πει ότι το προληπτικό πακέτο δεν είναι αξιόπιστο», τόνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση, συμπληρώνοντας ότι πρέπει να δούμε και τους Συνταγματικούς περιορισμούς που υπάρχουν στην Ελλάδα.