Κυβέρνηση: «Εχουμε σχεδόν λευκό καπνό»

Κυβέρνηση: «Εχουμε σχεδόν λευκό καπνό»
Ενα βήμα πριν τη συμφωνία ισχυρίζεται ότι βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση με τους Θεσμούς, μετά και την τελευταία συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών που ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι.

«Εχουμε σχεδόν λευκό καπνό, υπήρξε σύγκλιση της τελευταίας στιγμής, νομίζω ότι θα έχουμε θετική αναφορά στο Eurogroup», σημείωνε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών προσθέτοντας ότι «αν ανακοινωθεί δεύτερο θα είναι καλό σημάδι».

Εκρηξη αισιοδοξίας λίγο μετά τις 3:30 στο ξενοδοχείο Χίλτον καθώς κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών τόνισε ότι σχεδόν έχουμε λευκό καπνό. Ασφαλιστικό και κόκκινα δάνεια έχουν σχεδόν κλείσει παραμένει η διαφωνία για το αφορολόγητο, οι επικεφαλης και ο Ευ. Τσακαλώτος αναχωρούν για το Eurogroup που γίνεται αύριο το πρωί στο Αμστερνταμ.

Τα τεχνικά κλιμάκια παραμένουν και συνεχίζουν την δουλειά στην Αθήνα και δεν αποκλείεται η επιστροφή των επικεφαλής του κουαρτέτου την Κυριακή στην Αθήνα με στόχο να ολοκληρωθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Η ελληνική πλευρά περιμένει μια θετική δήλωση από το Eurogroup ενώ όπως εκτίμησε κορυφαίος στέλεχος του ΥΠΟΙΚ η ανακοίνωση ενός έκτακτου Eurogroup την Μεγάλη Εβδομάδα ή την εβδομάδα μετά το Πάσχα θα είναι ένα θετικό σημάδι.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης το νέο ραντεβού των δανειστών με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ το μεσημέρι στην αίθουσα όπου πραγματοποιούνται οι διαπραγματεύσεις εισήλθε εκτάκτως ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλος.

Το κουαρτέτο τελικά δεν θα φύγει για το Eurogroup της Παρασκευής στο Αμστερνταμ. Θ απαραμείνει στην Αθήνα για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.