«Δείπνο» του κουαρτέτου στις Βρυξέλλες με κυρίως πιάτο την Ελλάδα

«Δείπνο» του κουαρτέτου στις Βρυξέλλες με κυρίως πιάτο την Ελλάδα
Προσπάθεια να γεφυρωθούν οι αποστάσεις μεταξύ των δανειστών και της Αθήνα θα γίνει σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο δείπνου εργασίας στο οποίο θα συμμετέχουν οι εκπρόσωποι των θεσμών, ανάμεσα στους οποίους ο Πολ Τόμσεν από το ΔΝΤ και ο επικεφαλής του EWG Τόμας Βίζερ, όχι όμως και η ελληνική πλευρά.

Πρόκειται για μια προσπάθεια, μετά και την άκαρπη συνεδρίαση του Euroworking Group της Δευτέρας ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να επιστρέψουν οι θεσμοί για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η οποία σε κάθε περίπτωση μετατοπίζεται χρονικά τουλάχιστον ένα μήνα πιο πίσω.

Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, προκειμένου όμως να μιλήσει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Τα επόμενα 24ωρα πρόκειται να γίνουν έντονες διαβουλεύσεις προκειμένου να υπάρξει οπισθοχώρηση του ΔΝΤ από τις σκληρές του θέσεις στο δημοσιονομικό, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη που έθεταν ως στόχο να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των πιστωτών στο πόσα και ποια μέτρα χρειάζεται να πάρει η Ελλάδα για να βγει το πρόγραμμα.

Εκτιμάται ότι εφόσον στο σημερινό δείπνο επιτευχθεί σύγκλιση μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, είναι πιθανό στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας να υπάρξει απόφαση για επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα. Εάν όμως δεν γεφυρωθεί το χάσμα, ενδεχομένως το θέμα να παραπεμφθεί σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ