Λιου σε Σόιμπλε: Kλείστε την αξιολόγηση με την Ελλάδα άμεσα!

Λιου σε Σόιμπλε: Kλείστε την αξιολόγηση με την Ελλάδα άμεσα!
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου και ο Γερμανός ομόλογος του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συναντήθηκαν στη Σαγκάη στο περιθώριο της συνόδου των G20 και συζήτησαν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του Ελληνικού προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheToc.gr ο κ. Λιου επισήμανε στον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών την ανάγκη να κλείσει εγκαίρως η αξιολόγηση, παραδεχόμενες ωστόσο και οι δύο πλευρές ότι Θεσμοί και Ελλάδα έχουν ακόμα πολύ δουλειά μπροστά τους για να ολοκληρώσουν.

Ο Αμερικανικός Υπουργός Οικονομικών φέρεται να τοποθετήθηκε λέγοντας ότι και οι Θεσμοί πρέπει να επιδείξουν καλή θέληση για να κλείσει η αξιολόγηση ενώ φέρεται να ζήτησε από τον κ. Σόιμπλε να μην υπάρξει παρέκκλιση από την δέσμευση που έχουν αναλάβει οι Ευρωπαίοι για μία ελάφρυνση χρέους προς την χώρα μας.

Πληροφορίες του TheToc λένε ότι ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών έθεσε στο τραπέζι και την παράμετρο πιθανών δημοσιονομικών επιπτώσεων της προσφυγικής κρίσης στην Ελλάδα υποστηρίζοντας ότι αυτές οι επιπτώσεις δεν πρέπει να υποεκτιμηθούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ