Από φθινόπωρο η εφαρμογή του Περιουσιολογίου

Από φθινόπωρο η εφαρμογή του Περιουσιολογίου
Για το φθινόπωρο παραπέμπεται η εφαρμογή του Περιουσιολογίου, ενώ δεν αποκλείεται να ξεκινήσει και το 2017 σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής.

Από τη μία καθυστερούν οι σχετικές διατάξεις και από την άλλη, το ηλεκτρονικό σύστημα taxis είναι πολύ πιθανό να μην αντέχει τον όγκο των περιουσιακών στοιχείων των φορολογουμένων.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν έχει προς το παρόν καμία ενημέρωση για τα δεδομένα που θα εισαχθούν στον φάκελο του κάθε φορολογούμενου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αξιολογήσει ακόμα εάν η εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Οπως εξηγεί ανώτατο στέλεχος του ΥΠΟΙΚ, σε πρώτη φάση το περιουσιολόγιο θα περιλαμβάνει τις τραπεζικές καταθέσεις, τα ακίνητα και τις δαπάνες πολυτελείας που γίνονται για αγορές αυτοκινήτων ή δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία και σε δεύτερη φάση, πιθανόν από το 2017, θα ενταχθούν έργα τέχνης και κοσμήματα.

Εφόσον αυτά είναι ασφαλισμένα, τα στοιχεία θα αποσταλούν από τις εταιρίες και τους οίκους που έχει γίνει η ασφάλιση ή η εκτίμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ