Σε καλό κλίμα η συζήτηση Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ για το χρέος

Σε καλό κλίμα η συζήτηση Τσακαλώτου-Ντάισελμπλουμ για το χρέος
Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο Άμστερνταμ και πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, έγινε συζήτηση με εναν πολιτικό που θέλει να βρεθούν λύσεις.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε ότι «οι "μήνες" που είχε αναφέρει ότι χρειάζονται για την πρώτη αξιολόγηση αφορούσαν και το χρέος «μαζί».

Με ανάρτησή του στο twitter, o Γ.Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι η συζήτηση με τον Τσακαλώτο ήταν καλή, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και τις προκλήσεις για την Ελλάδα.

Εντός της ημέρας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, θα συναντηθεί στο Βερολίνο με τον Βόλφγκαντ Σόιμπλε.

Τζακ Λιου: Το ελληνικό χρέος πρέπει να ελαφρυνθεί, για να γίνει βιώσιμο

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζακ Λιου.

O Τζακ Λιου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως είναι σημαντικό όπως η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθήσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις και να συνεργάζεται στενά με τους διεθνείς εταίρους της.

Τόνισε επίσης τη σημασία που έχει το γεγονός να τηρήσει η διεθνής κοινότητα τη δέσμευσή της και να θέσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμη πορεία μέσω της ελάφρυνσης του, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα εξακολουθήσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της και να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες συμφώνησε. Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ανέφερε ο Τζακ Λιου και σημείωσε το σημαντικό ρόλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων