Ντάισελμπλουμ: Μήνες αντί για εβδομάδες θα κρατήσει η συζήτηση για την αξιολόγηση

Ντάισελμπλουμ: Μήνες αντί για εβδομάδες θα κρατήσει η συζήτηση για την αξιολόγηση
Μήνες αντί για εβδομάδες υπολογίζει ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κρατήσει η συζήτηση που θα κλείσει την τρέχουσα αξιολόγηση.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές» είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, κατά τη διάρκεια παρουσίασης για την Ολλανδική προεδρία που μόλις ξεκίνησε. «Εγώ θα ήθελα να επιταχύνω την διαδικασία αλλα δυστυχώς δεν έχω την δυνατότητα», είπε χαμογελώντας.

Όσον αφορά το πώς πρακτικά θα κλείσει η αξιολόγηση ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, η συμφωνία για το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και κάποια ανοιχτά δημοσιονομικά ζητήματα μεταξύ άλλων. Μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα συγκληθεί Eurogroup που θα αποφασίσει για τις περαιτέρω εκταμιεύσεις και θα ανοίξει την συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους. Ωστόσο, όπως είπε, δεν έχει δει ακόμα την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό παρά μόνο όσα έχει διαβάσει στα δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ξεκάθαρος ήταν επίσης για την συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα. «Το ΔΝΤ έχει την πρόθεση να επιστρέψει στο πρόγραμμα και αναμένεται να επιστρέψει με συμμετοχή όχι μόνο ως τεχνικός σύμβουλος αλλά και με συμμετοχή στην χρηματοδότηση».