Τσακαλώτος: Μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα με τους δανειστές

Τσακαλώτος: Μέχρι τον Μάρτιο θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα με τους δανειστές
Μέχρι τον Μάρτιο του 2016 θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα με τους δανειστές ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Μιλώντας στο 26ο ετήσιο συνέδριο «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας» του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε πως η Ευρώπη θα πρέπει να δείχνει αλληλεγγύη και στα οικονομικά ζητήματα και όχι μόνο στο προσφυγικό και πρόσθεσε πως το «Grexit δεν έχει φύγει από την ατζέντα».

Σύμφωνα με τον ίδιο τα τρία βήματα του οδικού χάρτη της κυβέρνησης έχουν ως εξής: Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, ολοκλήρωση πρώτου ελέγχου και ρύθμιση του χρέους. Ειδικά για το χρέος ο υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν και πάλι λύσεις όπως αυτές που έχουν χρησιμοποιηθεί έως τώρα, γιατί απλώς «πετάνε τον τενεκέ παρακάτω».

Τα ανοιχτά ζητήματα με τους θεσμούς θα πρέπει να έχουν κλείσει μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο είπε ο κ. Τσακαλώτος καθώς αν δεν πάρουμε τις αποφάσεις σύντομα τότε όλες οι κινήσεις των επενδυτών θα καθυστερήσουν σημαντικά. «Κάποιος που έχει χρήματα θα πρέπει να καταναλώσει και να επενδύσει. Και δεν θα το πράξει αν δεν φύγει το Grexit από την ατζέντα», σημείωσε ο υπουργός

Για να υπάρξει ελπίδα χρειάζεται νέα ισορροπία μεταξύ οικονομικής και κοινωνικής πλευράς της συμφωνίας», υποστήριξε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχει μία κόπωση μεταρρύθμισης όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. «Αυτό σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να βλέπει ο κόσμος τα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων πριν αρχίσουν να γίνονται άλλες», όπως πρόσθεσε.