Νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη - Ποιοι δήμοι τις έχουν επιβάλει ήδη

Νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη - Ποιοι δήμοι τις έχουν επιβάλει ήδη
Νέες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σχεδιάζουν πολλοί δήμοι επικαλούμενοι την οικονομική ασφυξία που πλήττει την χώρα, τη μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων αλλά και την αδυναμία των δημοτών να πληρώσουν τα ήδη ισχύοντα.

Μετά την υπαγωγή του Δήμου Σαλαμίνας σε καθεστώς πτώχευσης προς εξυγίανση, έχει σημάνει συναγερμός στο χώρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού τα μέχρι στιγμής οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν το κλείσιμο του προϋπολογισμού για το έτος 2015.

Ο ίδιος δήμος έχει ήδη επιβάλει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ύψους 50% και αναζητά άλλους τρόπους εξασφάλισης της βιωσιμότητάς του. Μεταξύ άλλων, προτείνεται δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το οποίο όμως χορηγείται με δυσβάστακτο επιτόκιο 4,5% ή και μεγαλύτερο.

Μετά το Δήμο της Σαλαμίνας ακολούθησε και ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, ο οποίος προχώρησε σε αυξήσεις της τάξεως του 10% μετά από επεισοδιακές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, με την αξιωματική αντιπολίτευση του ΚΚΕ να αντιπροτείνει λύσεις για την εξασφάλιση εσόδων χωρίς να πληγούν οι πιο αδύναμοι οικονομικά.

Στο Δήμο Κορυδαλλού επιβλήθηκαν αυξήσεις τελών που φθάνουν το 9%.

Ταυτόχρονα και ο Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης επέβαλε δημοτικά τέλη τα οποία αυξήθηκαν για τις κατοικίες κατά 34% στον πρώην Δήμο Ελληνικού με το σκεπτικό της εξίσωσης με τα τέλη που ήδη ισχύουν στον πρώην Δήμο Αργυρούπολης. Η αύξηση για τα καταστήματα είναι 25% και αυτή επιβάλλεται και στις δύο περιοχές του εκ συνενώσεως δήμου.