Ντομπρόβσκις: Ανοικτό το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων

Ντομπρόβσκις: Ανοικτό το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Ντομπρόβσκις με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα.

Στις δηλώσεις τους και οι δύο πλευρές υποστήριξαν ότι η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών είναι ανάγκη να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ.

Η επίσκεψη του κ. Ντομπρόβσκις στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προειδοποίησε χθες ότι αν η αξιολόγηση δεν ολοκληρωθεί έγκαιρα θα υπάρξει ο κίνδυνος για "κούρεμα" των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ.

Έστειλε ακόμη μήνυμα ότι “δεν υπάρξει χρόνος για χάσιμο”, ζητώντας να τρέξουν οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τα "κόκκινα" δάνεια, η άποψη της Κομισιόν, όπως είπε, είναι ότι θα πρέπει να προστατευθούν τα νοικοκυριά που πραγματικά έχουν ανάγκη, ενώ για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση κάλεσε τις ελληνικές αρχές να βρουν ισοδύναμα μέτρα.