Εληξε ο «πρώτος γύρος» κυβέρνησης-Θεσμών - Ανανεώνεται για αύριο το ραντεβού

Εληξε ο «πρώτος γύρος» κυβέρνησης-Θεσμών - Ανανεώνεται για αύριο το ραντεβού
Με την ολοκληρώση της συνάντησης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών έληξε ο πρώτος γύρος κυβέρνησης-Θεσμών. Το ραντεβού του κ. Σταθάκη με τους θεσμούς ανανεώθηκε για αύριο το πρωί στις 11.00 όπου θα συζητηθεί το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των «κόκκινων δανείων».

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός με τους θεσμούς, και η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο, τα θέματα που συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ήταν η εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, ψωμί, τις εκπτώσεις και η περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας στην αδειοδότηση των επιχειρήσεων - όλα θέματα τα οποία διευθετούνται από το υπουργείο - ενώ σε ότι αφορά στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους, αναφέρθηκε από την ελληνική πλευρά ότι αναμένεται η απόφαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Για τις ρυθμίσεις της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για τα ποτά και τα πετρελαιοειδή δεν έχει οριστεί χρόνος εφαρμογής διότι πρέπει να προηγηθούν μελέτες.

Σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, η προτεινόμενη από την Κυβέρνηση ΚΥΑ φαίνεται να γίνεται δεκτή από τους δανειστές.

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ θα προβλέπει τη δυνατότητα συμμετοχής μη φαρμακοποιού στο μετοχικό κεφάλαιο του φαρμακείου χωρίς όμως να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων των Θεσμών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη, με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ.ευρώ.

Αποχωρώντας ο κ.Τσακαλώτος επεσήμανε ότι «ήταν η πρώτη εισαγωγική συνάντηση».

Δείτε ΕΔΩ