Αυτό είναι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα

Αυτό είναι το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα
Κατατέθηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο "Μέτρα για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων".

Σήμερα θα συνεδριάσει σε πλήρη σύνθεση η Διάσκεψη των Προέδρων, αύριο θα γίνει ακρόαση των κοινωνικών φορέων ενώ η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει την Πέμπτη το μεσημέρι επί της αρχής και την Παρασκευή θα συνεχιστεί επί των άρθρων, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται με τη σχετική ψηφοφορία.

Την Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές θα λειτουργούν ταυτόχρονα με την Ολομέλεια - εκτός βέβαια από την Επιτροπή της οποίας νομοσχέδιο συζητείται στην Ολομέλεια.

Ακόμη θα γίνει ενεργοποίηση της «ώρας του πρωθυπουργού».

Χθες συνεδρίασε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ με τους βουλευτές να ενημερώνονται για τις διατάξεις και να διατυπώνουν απορίες, ενστάσεις αλλά και διαφωνίες.

Ωστόσο, παρά τις γκρίνιες που εγείρονται η διαφοροποίηση στην συνοχή της κυβερνητικής πλειοψηφίας ενδεχομένως έρθει από το μέτωπο των ΑΝΕΛ, με τον Ν. Νικολόπουλο να υπάρχει περίπτωση να επιλέξει την αποχή.

Οι ενστάσεις στις τάξεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζονται σε τέσσερα ζητήματα: τον ΕΝΦΙΑ, τις 100 δόσεις, τη φορολόγηση των ανείσπρακτων ενοικίων και το ύψος των προστίμων-αυστηροποίηση των ποινών.

Την αιτιολογική έκθεση θα την βρείτε ΕΔΩ

TηνΈκθεση Διαβούλευσης για το Σχέδιο Νόμου θα την βρείτε ΕΔΩ

ΤοΣχέδιο Νόμου Παραδοτέα θα το βρείτε ΕΔΩ

ΤηνΈκθεση Αξιολόγησης Συνεπειών Ρύθμισης θα την βρείτε ΕΔΩ

ΤονΠίνακα Τροποποιούμενων και Καταργούμενων Διατάξεων θα τον βρείτε ΕΔΩ