ΕΕ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από τα μέσα του 2016

ΕΕ: Η Ελλάδα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη από τα μέσα του 2016
Την εκτίμηση ότι η ελληνική οικονομία πιθανόν να επιστρέψει στην ανάπτυξη περίπου στα μέσα του επόμενου έτους, έκανε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μόνο εάν η κυβέρνηση κάνει μια σοβαρή προσπάθεια για την επανάκτηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.

«Η τωρινή μας πρόβλεψη είναι πως συνολικά τον επόμενο χρόνο θα καταγραφεί μια μέτρια ύφεση, αλλά κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου, σε τριμηνιαία βάση, στο δεύτερο μισό του χρόνου, η ελληνική οικονομία θα επιστρέψει σε ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης» υποστήριξε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ στην πρωτεύουσα του Περού Λίμα.

«Η πρόβλεψη μας ήταν για ρυθμό ανάπτυξης ύψους 2,5% για την Ελλάδα φέτος, ενώ πλέον αναμένουμε ύφεση 2% με 2,5%», δήλωσε.

«Εάν η Ελλάδα εργαστεί σοβαρά για να επανακτήσει την χρηματοπιστωτική της σταθερότητα, μπορεί να επιστρέψει στην ανάπτυξη», τόνισε o Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Οι προβλέψεις μας για το τρίτο τρίμηνο του 2016 είναι σαφώς καλύτερες από αυτές που είχαμε τον Αύγουστο», επισήμανε o αντιπρόεδρος της Κομισιόν.