ΥΠΟΙΚ: Όφελος 2 δισ. ευρώ θα έχει η ελληνική οικονομία από το ΕΣΠΑ

ΥΠΟΙΚ: Όφελος 2 δισ. ευρώ θα έχει η ελληνική οικονομία από το ΕΣΠΑ
Κονδύλια ύψους δύο δισεκατομμυρίων ευρώ θα διατεθούν επιπλέον από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 έως το τέλος Οκτωβρίου 2015, καθώς αναλαμβάνει η ΕΕ την καταβολή του 5% της ελληνικής συμμετοχής στα σχετικά προγράμματα.


Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, μετά τη συνάντηση που είχε με την επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ Κορίνα Κρέτσου. Στη συνάντηση μετείχε και ο υφυπουργός για θέματα ΕΣΠΑ Αλέξης Χαρίτσης.

Σε ό,τι αφορά στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, η κ. Κρέτσου προανήγγειλε το διπλασιασμό της προκαταβολής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 7% στο 14% και σημείωσε ότι είναι θέμα πολιτικής βούλησης και ευθύνης να σχεδιάζει τα προγράμματα που θα αξιοποιήσουν καλύτερα τα κονδύλια.

Η κ. Κρέτσου υπογράμμισε ότι για την υιοθέτηση των συγκεκριμένων ευνοϊκών ρυθμίσεων για την Ελλάδα χρειάστηκε να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια, για να πειστούν οι υπόλοιπες χώρες να εγκρίνουν τα μέτρα, καθώς ήθελαν την ίδια προνομιακή μεταχείριση και άλλες χώρες.

Οι ειδικές ρυθμίσεις για την ελληνική πλευρά αναμένεται να εγκριθούν αύριο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ