Κομισιόν: Μέσα στο φθινόπωρο η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος

Κομισιόν: Μέσα στο φθινόπωρο η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος
Την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς υπογραμμίζοντας ότι μέσα στην ημέρα θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να του εκφράσει τα συγχαρητήριά του για τη νίκη του.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι υπό την πρωθυπουργία του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα δεσμεύθηκε σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να μπορέσει να ανακάμψει η ελληνική οικονομία και να εισέλθει σε τροχιά ανάπτυξης και απασχόλησης. Εκτίμησε δε ότι η νέα κυβέρνηση έχει την εντολή να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Εξάλλου, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει μέσα στο φθινόπωρο, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει ακριβή ημερομηνία. Πρόσθεσε ότι η απελθούσα υπηρεσιακή κυβέρνηση έκανε ουσιαστική δουλειά, προετοιμάζοντας το έδαφος για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στην πρώτη αξιολόγηση.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τάχιστα τα καθήκοντά της, ούτως ώστε αμέσως μετά να ξεκινήσουν.