Μέρκελ - Ολάντ: Δεν απειλείται η Ευρωζώνη από το «κραχ» στην Ασία

Μέρκελ - Ολάντ: Δεν απειλείται η Ευρωζώνη από το «κραχ» στην Ασία
Καθησυχαστικοί ότι η Ευρωζώνη δεν απειλείται από την κρίση στην Ασία εμφανίστηκαν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας σε χθεσινές δηλώσεις τους, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Ειδικότερα, η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι συμμερίζεται την άποψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), πως δε υπάρχει ένδειξη ότι οι χρηματιστηριακές αναταραχές θα οδηγήσουν σε μακράς διάρκειας κρίσεις.

«Η Κίνα θα κάνει οτιδήποτε στη δύναμή της για να σταθεροποιήσει την κατάσταση της οικονομίας. Η Κίνα είναι ένας σημαντικός οικονομικός εταίρος για όλους εμάς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου που έδωσε με τον Γάλλο ομολογό της.

«Η εντύπωσή μου είναι ότι αν όλοι κάνουν ότι τους αναλογεί, η Κίνα θα ανταποκριθεί επίσης στο δικό της μερίδιο ευθύνης, για να συνεχισθεί η οικονομική ανάπτυξη και το έχει κάνει αυτό, κατά τη διάρκεια της κρίσης της Ευρωζώνης».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. «Η παγκόσμια οικονομία είναι αρκετά σταθερή για να έχει προοπτικές ανάπτυξης, δήλωσε, τονίζοντας ότι αναμένει να θέσει υπό έλεγχο η Κίνα τις πρόσφατες αναταραχές. «Θα βρουν τις κατάλληλες απαντήσεις και αντιδράσεις», είπε.