Βερολίνο: Η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας

Βερολίνο: Η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας
Είναι προτιμότερο η υπό διαπραγμάτευση συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της επί τρίτου προγράμματος βοήθειας να είναι "εξαντλητική", παρά να επιτευχθεί γρήγορα, τονίζει ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, οΣτέφεν Ζάιμπερτ δήλωσε: «Μία γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων είναι ευκτέα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριών ετών...Κατά συνέπεια, η πρόταση αυτή γίνεται ιδιαίτερα σημαντική: η πληρότητα έρχεται πριν από την ταχύτητα».

"Κατά συνέπεια, (...) η πληρότητα προηγείται της ταχύτητας", πρόσθεσε.

Από την πλετρά του ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επανέλαβε επίσης πως "η ποιότητα προηγείται της ταχύτητας".

Εντούτοις "είμαστε έτοιμοι για μια γρήγορη εξέταση (της συμφωνίας) αν αυτό είναι απαραίτητο", δήλωσε πάντως ο Γιουργκ Βάισγκέρμπερ, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν δεν έχει παρουσιασθεί κανένα κείμενο.

Ο ίδιος υπενθύμισε πως η Γερμανία θέλει αυτή η συμφωνία να περιέχει "ένα δημοσιονομικό σχέδιο και σχέδιο χρηματοδότησης που να είναι φιλόδοξα, μια αξιόπιστη στρατηγική ιδιωτικοποίησης και μια βιώσιμη μεταρρύθμιση των συντάξεων".