Σόιμπλε: Το «ναι» της Αθήνας είναι ένα σημαντικό βήμα

Σόιμπλε: Το «ναι» της Αθήνας είναι ένα σημαντικό βήμα
Το «ναι» που είπε η Αθήνα είναι ένα σημαντικό βήμα, σημείωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, αλλά, όπως τόνισε, αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να κάνει πολλά πράγματα μέχρι να φτάσει στο σημείο να είναι ανεξάρτητη.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιόφωνο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε,επέμεινε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολη και «ένα προσωρινό Grexit θα ήταν η καλύτερη λύση».Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και να κάνει πράγματα ώστε να μπορέσει να ανεξαρτητοποιηθεί από την εξωτερική βοήθεια.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε πως η ελληνική κατάσταση είναι πολύ δύσκολη», τόνισε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει, «θα υπάρχει άμεσος έλεγχος για το πώς η Ελλάδα εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα. Ας μην ξεχνάμε πως ο Τσίπρας δεσμεύτηκε να παραμείνει η χώρα του στο ευρώ».

Ο κ. Σόιμπλε σημείωσε πως πολλοί οικονομολόγοι, περιλαμβανομένου του ΔΝΤ, αμφιβάλουν αν τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν χωρίς «κούρεμα» χρέους, ο ίδιος όμως θεωρεί πως ένας καλύτερος δρόμος θα ήταν ίσως το προσωρινό Grexit.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ