Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των Πράσινων και του SPD στις ελληνικές προτάσεις

Θετικές οι πρώτες αντιδράσεις των Πράσινων και του SPD στις ελληνικές προτάσεις
Θετικά αποτιμά τη νέα λίστα μεταρρυθμίσεων που υπέβαλε η Ελλάδα στους θεσμούς και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ΕΜΣ), ο Γερμανός ευρωβουλευτής Άξελ Σέφερ (SPD).

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR ο κ. Σέφερ τόνισε ότι οιπροτάσεις «είναι μια σημαντική πρόοδος, διότι τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφώνησαν σε αυτές».

Όταν ρωτήθηκε αν αυτή η λίστα θα κριθεί επαρκής από τους πιστωτές της Ελλάδας, απάντησε: «Το ελπίζω».

Η Ελλάδα πρέπει να λάβει ένα ευρωπαϊκό πακέτο βοήθειας, εξήγησε ο ίδιος, «αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται νέα δημοσιονομικά μέτρα».

Ο Σέφερ εκτίμησε ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας στη γερμανική βουλή. Όμως επεσήμανε ότι θα είναι πιο εύκολο να υπάρξει θετική ψήφος από τους βουλευτές των Σοσιαλδημοκρατών απ’ ό,τι από αυτούς των Χριστιανοδημοκρατών/ Χριστιανοκοινωνιστών.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων Κάτριν Γκέρινγκ-Έκαρτ τάχθηκε υπέρ μιας τροποποίησης των ευρωπαϊκών κανόνων ώστε να μπορέσει να βοηθηθεί η Ελλάδα και να παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Πιστεύω ότι οι κανόνες θα πρέπει να τηρούνται, αλλά μόνο όταν μπορούν να τηρηθούν», είπε η Γκέρινγκ- Έκαρτ σε τηλεοπτική εκπομπή του ZDF.

«Κάποιοι κανόνες θα πρέπει σε μια τέτοια κατάσταση να τροποποιούνται», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ