Βαρουφάκης: «Εξήγησα ότι δεν έχουμε εντολή να υπογράψουμε μια μη βιώσιμη πρόταση»

Βαρουφάκης: «Εξήγησα ότι δεν έχουμε εντολή να υπογράψουμε μια μη βιώσιμη πρόταση»
Εξήγησα ότι δεν έχουμε εντολή να υπογράψουμε μια μη βιώσιμη πρόταση, αλλά και καμία εντολή να απορρίψουμε τις προτάσεις χωρίς να ρωτήσουμε πρώτα τον λαό. Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να βρούμε λύση, δηλώνει παρά την σκληρή τοποθέτηση των υπουργών.

Εξήγησα στους συναδέλφους μου στην ευρωζώνη γιατί δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε τις προτάσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι όροι της διάσωσης ήταν υφεσιακοί, οι όροι χρηματοδότησης δεν έβγαζαν νόημα και δεν υπήρχαν στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι το σχέδιο θα μπορούσε να βάλει τέλος στην κρίση.

Μας πρότειναν αξιολογήσεις κάθε 4 εβδομάδες. Θα φτάναμε Νοέμβριο χωρίς καμία προοπτική. Θα έπρεπε να ξεκινήσουμε νέα διαπραγμάτευση, είπε.

Αυτή η πρόταση δεν θα μπορούσε να περάσει από τη βουλή. Από την 20η Φεβρουαρίου και μετά οι θεσμοί επιχειρούσαν να μας φέρουν σε ένα μνημόνιο. Ποτέ δεν σεβάστηκαν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, δήλωσε.

Εξήγησα ότι δεν έχουμε εντολή να υπογράψουμε μια μη βιώσιμη πρόταση, αλλά και καμία εντολή να απορρίψουμε τις προτάσεις χωρίς να ρωτήσουμε πρώτα τον λαό.

Είμαστε απόλυτα αποφασισμένοι να βρούμε λύση, τόνισε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως ο ελληνικός λαός θα ερωτηθεί αν αποδέχονται τις προτάσεις. Υπάρχει περιθώριο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μέρα και νύχτα για να βελτιωθούν οι προτάσεις των δανειστών.

Μπορούμε ακόμα να έχουμε μια συμφωνία πριν την Τρίτη, και η ελληνική κυβέρνηση θα εισηγούνταν την αποδοχή της συμφωνίας, αν είναι βελτιωμένη, δήλωσε. Η κυβέρνηση επιδιώκει συμφωνία της ύστατης στιγμής έως την Τρίτη, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

Οπως είπε θα υπάρξει μια άτυπη συνεδρίαση για το πώς θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση στη συνέχεια στην οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κληθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ