Νέα πρόταση από τους θεσμούς για πεντάμηνη παράταση με χρηματοδότηση

Νέα πρόταση από τους θεσμούς για πεντάμηνη παράταση με χρηματοδότηση
Παράταση πέντε μηνών ως το Νοέμβριο, συνοδευόμενη από οικονομική κάλυψη της τάξης των 15,5 δισ. ευρώ προτείνουν στην Ελλάδα με έγγραφό τους οι θεσμοί.

Αυτό ανέφερε καλά πληροφορημένη ευρωπαϊκή πηγή στις Βρυξέλλες, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο η εκταμίευση των χρημάτων θα μπορούσε να γίνει τμηματικά, σε 4 δόσεις, ανάλογα με το κατά πόσο υλοποιούνται οι δεσμεύσεις από την χώρα μας.

Η πρώτη δόση θα μπορούσε να καταβληθεί μόλις η ελληνική Βουλή εγκρίνει τη συμφωνία και περάσει τα πρώτα νομοσχέδια, αναφέρεται στο έγγραφο στο οποίο επισημαίνεται ότι τα χρήματα θα κατατεθούν σε ειδικό λογαριασμό στην Ελλάδα για την εξυπηρέτηση του χρέους.

Η δεύτερη δόση θα μπορούσε να καταβληθεί στα μέσα Ιουλίου, αφού υλοποιηθούν οι προαπαιτούμενες δράσεις στις αρχές του επόμενου μήνα. Εκ του ποσού αυτού, τα 3,5 δισ. ευρώ θα μπορούσαν να μπουν στον λογαριασμό για την εξυπηρέτηση του χρέους, σημειώνουν οι δανειστές.

Η τρίτη δόση θα μπορούσε να εκταμιευτεί αρχές Αυγούστου με την υλοποίηση περαιτέρω προϋποθέσεων από την χώρα μας στα τέλη Ιουλίου, με όλο το ποσό να πηγαίνει στον προαναφερόμενο λογαριασμό.

Τον Οκτώβριο η Ελλάδα θα λάβει την τέταρτη δόση, μετά την υλοποίηση περαιτέρω μεταρρυθμίσεων και πάλι με κατάθεση στον λογαριασμό εξυπηρέτησης του χρέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ