Τουσκ:«The game is over» - Τσίπρας:«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, δεν είναι παιχνίδι»

Τουσκ:«The game is over» - Τσίπρας:«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατ. ανέργους, δεν είναι παιχνίδι»
  Ένας εξαιρετικά σκληρός διάλογος διημείφθη στη Σύνοδο Κορυφής ανάμεσα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«The game is over» είπε ο κ. Τουσκ προς τον Αλ. Τσίπρα για να δεχτεί την απάντηση:

«Η Ελλάδα έχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, τρία εκατομμύρια φτωχούς και χιλιάδες οικογένειες που ζουν χωρίς εισόδημα, μόνο με τη σύνταξη των παππούδων. Αυτό δεν είναι παιχνίδι. Μην υποτιμάτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει ένας λαός όταν αισθανθεί ταπεινωμένος».

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ.Τσίπρας υπενθύμισε στον κ. Τούσκ ότι η κυβέρνηση κατέθεσε προτάσεις και πρόσθεσε: «Οι θέσεις των θεσμών δυστυχώς αντανακλούν τις πιο ακραίες θέσεις που εκφράζονται από το ΔΝΤ και δεν διαφέρουν από το προηγούμενο (σ.σ. μνημονιακό) πρόγραμμα».

«Είμαι αποφασισμένος για μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, κατάργηση των πρόωρων συντάξεων, ενοποίηση ταμείων», πρόσθεσε, επικαλούμενος τη δέσμευση της κυβέρνησης για ριζική μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού τον Οκτώβριο.

Για να καταλήξει: «Ο ιστορικός του μέλλοντος, μετά την πρότασή μας, δεν πρόκειται να κατανοήσει γιατί δεν ήρθαμε σε συμφωνία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ