Κομισιόν: Αναμένουμε από την Ελλάδα λίστα με τις προαπαιτούμενες δράσεις

Κομισιόν: Αναμένουμε από την Ελλάδα λίστα με τις προαπαιτούμενες δράσεις
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να λάβει από την Ελλάδα λίστα με προαπαιτούμενα ώστε να γίνει η εκταμίευση της δόσης, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν θα δοθεί «έξτρα χρόνος» στην χώρα μας.

Ο Μ. Σχοινάς σημείωσε ότι συνεχίζεται η συνεργασία θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης, ώστε να διευκρινιστούν τα εναπομείναντα θέματα. Μεταξύ αυτών και η λίστα με τις προαπαιτούμενες δράσεις στις οποίες οφείλει να προχωρήσει η Ελλάδα ώστε να εκταμιευτούν τα υπόλοιπα χρήματα του προγράμματος διάσωσης.

Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να διευκρινίσει αν στην εν λόγω λίστα θα περιλαμβάνεται και ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο πριν τις 30 Ιουνίου.

Ερωτηθείς, αν η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο παράτασης του υφιστάμενου ελληνικού προγράμματος, ο Μ. Σχοινάς ανέφερε ότι η Επιτροπή εργάζεται στη βάση της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου που κάνει λόγο για μια «συνολική συμφωνία» και μετά θα γίνουν περαιτέρω διευθετήσεις.

Όσον αφορά τα 35 δις. ευρώ που η Επιτροπή ανακοίνωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας θα διατεθούν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα την περίοδο 2015-2020, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, ανέφερε ότι τα 20 δισ. αφορούν πόρους των διαρθρωτικών ταμείων και τα 15 δισ. πόρους από τα αγροτικά ταμεία.

Η ίδια τόνισε ότι τα ποσά αυτά θα διατεθούν στην Ελλάδα, εφόσον η χώρα εκπληρώσει τις προϋποθέσεις και εφόσον επιτευχθεί συμφωνία. Πρόσθεσε, ότι η Επιτροπή ετοιμάζει ένα λεπτομερές πακέτο για το ποσό αυτό, το οποίο θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ