Φάιμαν: Το επόμενο βήμα πρέπει να το κάνει η Ελλάδα

Φάιμαν: Το επόμενο βήμα πρέπει να το κάνει η Ελλάδα
Το επόμενο βήμα πρέπει να το κάνει η Ελλάδα αλλιώς τα πράγματα θα δυσκολέψουν, τόνισε ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν σε σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Oesterreich"

Ο καγκελάριος της Αυστρίας σημείωσε ότι κατανοεί τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που έχει θέσει «κόκκινες γραμμές» και που δεν θέλει να κάνει περικοπές οι οποίες θα πλήξουν τους πιο αδύναμους.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι μέσα στις επόμενες αποφασιστικές ημέρες, πριν από την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη Δευτέρα, θα καταβάλει έντονες προσπάθειες για την εξεύρεση μιας λύσης και θα έχει προς τούτο συνομιλίες με τις ηγεσίες στις γειτονικές χώρες.

Κατά την άποψη του Βέρνερ Φάιμαν, η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει τώρα ένα βήμα προσέγγισης με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαφορετικά, όπως σημείωσε, τα πράγματα θα δυσκολέψουν.

Στην ίδια συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών πρόσθεσε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να κάνει περισσότερα για την καταπολέμηση της απάτης, κάτι που ο ίδιος του είπε στη διάρκεια των συνομιλιών τους στην Αθήνα.