Η διαχείριση της ελληνικής χρεοκοπίας στο "τραπέζι" του Eurogroup αν δεν κατατεθούν προτάσεις

Η διαχείριση της ελληνικής χρεοκοπίας στο "τραπέζι" του Eurogroup αν δεν κατατεθούν προτάσεις
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα με την προσοχή όλων να στρέφεται στο έκτακτο Eurogroup όπου θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα λίγη ώρα πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters που επικαλείται Ευρωπαίους αξιωματούχους, οιυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα θέσουν στο τραπέζι τον τρόπο διαχείρισης μίας χρεοκοπίας της Ελλάδας σε περίπτωση που δεν υπάρξουν νέες προτάσεις από την Αθήνα.

Προκειμένου το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών αλλά και η Σύνοδος να εξετάσουν τον συμβιβασμό, η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να υποβάλει νέες προτάσεις για τα ανοιχτά ζητήματα όπως είναι η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού και η διεύρυνση της φορολογικής βάσης που στηρίζεται στον ΦΠΑ, ανέφερε αξιωματούχος.

Αν δεν υπάρξουν νέες προτάσεις από την Ελλάδα προς συζήτηση, οι υπουργοί είναι πιθανό να συζητήσουν πώς θα χειριστούν μία χρεοκοπία της Ελλάδας» είπε αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Δύο άλλοι αξιωματούχοι που εμπλέκονται στις συζητήσεις επιβεβαίωσαν ότι αυτές είναι οι επιλογές που θα αντιμετωπίσουν τόσο οι υπουργοί όσο και οι ηγέτες της Ευρωζώνης τη Δευτέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ