Μήνυμα αλληλεγγύης φέρνει στην Αθήνα ο Αυστριακός καγκελάριος

Μήνυμα αλληλεγγύης φέρνει στην Αθήνα ο Αυστριακός καγκελάριος
«Ναι στην αλληλεγγύη με την Ελλάδα, αλλά η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος» είναι το μήνυμα που φέρνει στην Αθήνα ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν. Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και του απηύθυνε την πρόσκληση.

Το μήνυμα αυτό μετέφερε τη Δευτέρα στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) η εκπρόσωπός του, Σουζάνα Ενκ, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα και να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα "Krone", ο καγκελάριος της Αυστρίας είχε δηλώσει ότι η Ελλάδα δεν έχει πολλούς φίλους στην Ευρώπη και όσο ο χρόνος εξαντλείται, οι ανυπολόγιστοι κίνδυνοι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, αυξάνονται.

«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα πενταετές σχέδιο. Χρειάζεται μία λύση έως το τέλος Ιουνίου και στη συνέχεια ένα πενταετές σχέδιο με στόχο να αποκατασταθεί η επενδυτική ασφάλεια στην Ελλάδα», τονίζει ο ίδιος και προειδοποιεί πως μία αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα προκαλούσε σεισμό στην Ευρώπη και θα είχε καταστροφικές συνέπειες σε κοινωνικό επίπεδο.

Παράλληλα, ο Φάιμαν συμβουλεύει τον Αλέξη Τσίπρα να λάβει σκληρά μέτρα για να εκπροσωπήσει την χώρα του στο εξωτερικό αλλά και για το ίδιο το κόμμα του.

Ο Αυστριακός καγκελάριος επεσήμανε ότι δεν θα πρέπει ένας ηγέτης στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να υπόσχεται γη και ουρανό στο λαό του γιατί μετά μπορεί να μην καταφέρει να ανταποκριθεί στις υποσχέσεις που έδωσε. «Εγώ δεν θα ψήφιζα ποτέ ένα τέτοιο κόμμα».

Σημειώνεται ότι ο κ. Φάιμαν είναι ο πρώτος αρχηγός κυβέρνησης χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του Αλέξη Τσίπρα τον Ιανουάριο, ο οποίος από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίσκεψή του σε κοινοτική πρωτεύουσα στη Βιέννη, στις 9 Φεβρουαρίου, έπειτα από πρόσκληση του Βέρνερ Φάιμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ