Ντομπρόφσκις: Η ευρωζώνη να είναι έτοιμη για όλα αναφορικά με την Ελλάδα

Ντομπρόφσκις: Η ευρωζώνη να είναι έτοιμη για όλα αναφορικά με την Ελλάδα
Στη δήλωση ότι η ευρωζώνη πρέπει να είναι έτοιμη για όλα σχετικά με την Ελλάδα, προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφκσις σε σημερινή συνέντευξή του στην ισπανική El Mundo.

Στη συνέχεια τόνισε ότι είναι απογοητευμένος μετά τον τελευταίο άκαρπο γύρο συνομιλιών μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών το σαββατοκύριακο.

«Πάντοτε λέμε ότι θα εξετάζαμε εναλλακτικές σε όποιες μεταρρυθμίσεις αναμένονται στο πρόγραμμα, αρκεί να φέρνουν πραγματική αξία», υπογράμμισε.

«Την ίδια στιγμή, είναι κατανοητή η νευρικότητα των χωρών - μελών και πρέπει να εγγυηθούμε ότι η ευρωζώνη είναι προετοιμασμένη για όλα τα σενάρια με την Ελλάδα».

Ο κ. Ντομπρόφσκις σημείωσε ότι η Ελλάδα χρειάζεται μια ξεκάθαρη και αξιόπιστη στρατηγική για το πώς θα ανακτήσει σταθερότητα στον προϋπολογισμό και ανάπτυξη. «Η μπάλα είναι πολύ ξεκάθαρα στο γήπεδο της ελληνικής κυβέρνησης».

Ο ίδιος, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Λετονίας, δήλωσε ότι η πολιτική βούληση είναι εκείνη που θα δώσει συμφωνία.

«Η συμφωνία εξαρτάται πλέον από την πολιτική βούληση. Όλες οι πλευρές πρέπει να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις», είπε ο Ντομπρόφσκις και πρόσθεσε ότι οι τεχνικές προϋποθέσεις για μια συμφωνία υπάρχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ