Μοσκοβισί: Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία

Μοσκοβισί: Είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συμφωνία
Μια συμφωνία με την Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ, δήλωσε πριν από λίγο στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αρμόδιος επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

Η αιφνιδιαστική επαναπροσέγγιση που σημειώθηκε μεταξύ του Αλέξη Τσιπρα και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Οι δυο άνδρες θα βρεθούν αύριο Πέμπτη και κατά τα φαινόμενα θα συζητήσουν επί νέου κειμένου - σχεδίου συμφωνίας, στη βάση των νέων υποχωρήσεων που έκανε η κυβέρνηση, ιδίως στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, καθώς δείχνει να αποδέχεται το στόχο του 1% που έχουν θέσει οι δανειστές.

Η αποψινή τριμερής Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ θα είναι προφανώς καθοριστικής σημασίας για το εάν η κυβέρνηση θα εξασφαλίσει μια σοβαρή, έστω ενδιάμεση, λύση για το θέμα του χρέους και το αναπτυξιακό πακέτο. Εάν συμβεί αυτό τότε ο κ. Τσίπρας θα αναλάβει την ευθύνη να φέρει την επώδυνη συμφωνία στην κυβέρνηση, το κόμμα και τη Βουλή, παρά τις όποιες διαφωνίες έχουν εκφραστεί ότι πρόκειται για συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ