Εκλεισε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ για τις 10 το βράδυ

Εκλεισε η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ για τις 10 το βράδυ
Σε θρίλερ εξελίχθηκε  η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις Βρυξέλλες.

Τελικά λίγο μετά τις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε όπως μεταδίσουν διεθνή πρακτορεία ότι η συνάντηση έκλεισε για τις 10 το βράδυ.

Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες - η οποία ξεκίνησε τις εργασίες της το μεσημέρι της Τετάρτης- η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Φυσικά θα συναντηθώ με τον Αλέξη Τσίπρα, αν ο ελληνας πρωθυπουργός θα το ήθελε».

Η γερμανίδα καγκελάριος ισχυρίστηκε επίσης ότι «Οπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος» ερωτηθείσα σχετικά για την προοπτική μιας σημαντικής εξέλιξης.

Παράλληλα η κ. Μέρκελ επανέλαβε οτι «στόχος μας είναι να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, ενώ σημείωσε ότι «το μήνυμα στην Αθήνα θα είναι ότι οι διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς πρέπει να συνεχιστούν».

Ανοιχτό άφησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ το ενδεχόμενο για μια συνάντηση μεταξύ του ιδίου, της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και του ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Λατινικής Αμερικής στις Βρυξέλλες.

«Αν, στο περιθώριο, μπορούμε με την κυρία Μέρκελ, όπως και με άλλους αρχηγούς κρατών και με τον κ. Τσίπρα να συζητήσουμε (το θέμα της Ελλάδας) θα το κάνουμε», είπε ο Ολάντ στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε εξάλλου να «επιταχυνθούν» και να «ολοκληρωθούν» γρήγορα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της υπογραμμίζοντας ότι δεν θα πρέπει «να σκεφτόμαστε λύσεις που θα ήταν κακές και για την Ελλάδα και για την Ευρωπαϊκή Ένωση και για την ευρωζώνη».

Μετά τις χθεσινές αλληλοσυγκρουόμενες πληροφορίες για το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί ή όχι η τριμερής, νέα φημολογία έρχεται στη δημοσιότητα το μεσημέρι της Τετάρτης, λίγες ώρες πριν από την συνάντηση, σύμφωνα με την οποία τέτοιο ραντεβού δεν έχει προγραμματιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ