Κομισιόν: Υπό εξέταση οι νέες προτάσεις της Ελλάδας

Κομισιόν: Υπό εξέταση οι νέες προτάσεις της Ελλάδας
Στη διαβεβαίωση ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αξιολογεί με επιμέλεια και προσοχή τις νέες προτάσεις των ελληνικών αρχών που έλαβε νωρίτερα σήμερα, προχώρησε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς από τις Βρυξέλλες.

Ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι στο πλαίσιο των εν εξελίξει διαβουλεύσεων, ανταλλάσσονται διάφορες προτάσεις και σημείωσε ότι οι επαφές θα συνεχιστούν σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διευκολυνθεί η αξιολόγησή τους. Ο ίδιος υπενθύμισε ότι χθες το απόγευμα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, συναντήθηκε με υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ ανέφερε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αν η ίδια συνάντηση θα επαναληφθεί και σήμερα.

Συνεχίζοντας, ο Μ. Σχοινάς τόνισε ότι η Επιτροπή συνεχίζει να εργάζεται, με βάση τη δήλωση του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου.

Ερωτηθείς αν οι νέες προτάσεις που υπέβαλαν οι ελληνικές αρχές στους θεσμούς κρίνονται σε γενικές γραμμές ικανοποιητικές, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι οι προτάσεις έφθασαν μόλις σήμερα το πρωί και θα πρέπει να αξιολογηθούν με τη μέγιστη δυνατή προσοχή.

Ωστόσο άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής τι ακριβώς περιλαμβάνουν αυτές οι προτάσεις. Το Bloomberg μετέδωσε ότι η τρισέλιδη αντιπρόταση που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στους πιστωτές στις Βρυξέλλες καλύπτει μόνο δημοσιονομικούς στόχους ενώ ένα ακόμα έγγραφο, τριών σελίδων για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ