Βαρουφάκης: Τέσσερις μήνες πληρώνουμε από το υστέρημα του ελληνικού δημοσίου

Βαρουφάκης: Τέσσερις μήνες πληρώνουμε από το υστέρημα του ελληνικού δημοσίου
«Τέσσερις μήνες τώρα πληρώνουμε από το υστέρημα του ελληνικού δημοσίου», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ερωτηθείς για το αίτημα ομαδοποίησης στο τέλος του μήνα των αποπληρωμών των τεσσάρων δόσεων προς το ΔΝΤ.

Εξάλλου, σε άλλη ερώτηση για τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος φέρεται να δήλωσε ότι «Έλληνες σαν τον Βαρουφάκη με εκνευρίζουν», ο υπουργός Οικονομικών απάντησε πως «δεν θα ακούσετε ποτέ χαρακτηρισμό από εμένα για συνάδελφο».

Το ίδιο το ΔΝΤ είχε προτείνει στην ελληνική κυβέρνηση την επιλογή να συγχωνεύσει σε μια πληρωμή τις τέσσερις δόσεις που θα πρέπει να καταβάλει στο Ταμείο τον Ιούνιο, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο BBC.

Μιλώντας στον ANT1, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης χαρακτήρισε πολιτική απόφαση να μην καταβληθεί σήμερα η δόση 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.

Η απόφαση της Ελλάδας να συγχωνεύσει τις δόσεις που θα πρέπει να καταβάλει τον Ιούνιο στο ΔΝΤ δεν εγείρει ερωτήματα για τη δυνατότητα της ελληνικής κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της, δήλωσε πάντως ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.