Ευρωπαίος αξιωματούχος: Αύριο η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών, είναι σχεδόν 100% βέβαιο

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Αύριο η συμφωνία Ελλάδας-πιστωτών, είναι σχεδόν 100% βέβαιο
Την εκτίμηση ότι σήμερα δεν αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις για το ελληνικό ζήτημα αλλά αύριο θα ανακοινωθεί η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της εξέφρασαν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι λίγες ώρες πριν τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Economist, Tom Nuttall, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι είναι «σχεδόν 100% βέβαιο» πως αύριο θα ανακοινωθεί συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

Όσο για το τετ-α-τετ Γιούνκερ-Τσίπρα, η Κομισιόν ρίχνει τις προσδοκίες για εξελίξεις απόψε, τονίζοντας ότι δεν θα υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα για την Ελλάδα αφού υπάρχουν ακόμη μερικά ζητήματα που μένουν να συζητηθούν, ενώ την ίδια ώρα τονίζει πως η όποια απόφαση του Eurogroup θα πρέπει να είναι ομόφωνη.

Άλλωστε, νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αφού επιβεβαίωσε πως θα συναντηθεί στις 21.30 (ώρα Ελλάδας) με τον Έλληνα πρωθυπουργό, υπογράμμισε ότι έχει ακόμη «μερικά προβλήματα» να λύσει με την Ελλάδα.

«Εξακολουθώ να έχω μερικά προβλήματα να λύσω σε σχέση με αυτό που έχει συμφωνηθεί να αποκαλείται η ελληνική περίπτωση, κάτι που με υποχρεώνει να έχω διάφορες συναντήσεις σήμερα, περιλαμβανομένης μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας κατά τη διάρκεια των Ευρωπαϊκών Ημερών για την Ανάπτυξη στις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε την ανάγκη η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης να προσχωρήσει στον ρεαλισμό. Δείτε ολόκληρη τη δήλωση ΕΔΩ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ