Αυστριακός καγκελάριος: Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά τίποτε δεν χαρίζεται

Αυστριακός καγκελάριος: Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά τίποτε δεν χαρίζεται
«Ενδιαφερόμαστε να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και να σταματήσει να τίθεται το ερώτημα "για πόσο θα μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη" και γνωρίζω ότι υπάρχουν ακόμη κάποια εμπόδια».

Αυτό τόνισε ο Αυστριακός Καγκελάριος Βέρνερ Φάιμαν σε δηλώσεις του από τη Ρίγα, όπου νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Όπως ανέφερε, με τον Αλέξη Τσίπρα συζήτησαν για την επίσκεψη που πρόκειται να πραγματοποιήσει ο ίδιος στην Αθήνα μέσα στον Ιούνιο και για την οποία γίνεται τώρα ανάμεσα στις δύο πλευρές συντονισμός ως προς τον ακριβή χρόνο.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο, μια συνάντηση για το θέμα της Ελλάδας θα πρέπει να την αποφασίσει το ίδιο το Eurogroup, ο ίδιος έχει την εντύπωση πως οι συνομιλίες με την Ελλάδα βρίσκονται σε ένα «πολύ εντατικό στάδιο» και η επιθυμία του είναι να μην υπάρχουν σκαμπανεβάσματα, αλλά να επιτευχθεί μια σταθερότητα.

Κατά την άποψή του, η Ελλάδα θα πρέπει να καταφέρει να εξαλείψει τις αντιξοότητες και να αξιοποιήσει τα χρήματα, με σαφείς συνταγές και με προγράμματα που έχουν συμφωνηθεί από κοινού και προς τούτο είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση από τους υπουργούς Οικονομικών.

«Τίποτε δεν χαρίζεται» κατέληξε ο Αυστριακός Καγκελάριος.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ