Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο πληρώνοντας το ΔΝΤ

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο πληρώνοντας το ΔΝΤ
Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο με την πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ αναφέρει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ φέρεται να δήλωσε σε ολλανδικά ΜΜΕ ότι «η Ελλάδα κέρδισε χρόνο με το αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, αλλά επειδή αυτός ο χρόνος εξαντλείται, πρέπει να τον χρησιμοποιήσει σωστά». Για τα χρήματα που χρειάστηκε να βρει η Ελλάδα για να πληρώσει το ΔΝΤ, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε προήλθαν από έκτακτα κονδύλια.

Διευκρίνισε, δε, πως απαιτείται ακόμη σκληρή δουλειά καθώς υπάρχουν ακόμη διαφωνίες.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι οι διαπραγματεύσεις των εταίρων με την Ελλάδα δεν είναι «ένας ομαλός δρόμος», αλλά αντίθετα τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σχετικά με κομβικά ζητήματα και ότι οι δανειστές πιέζουν και κερδίζουν κάποιες υποχωρήσεις.

Υπάρχουν διαφωνίες σε κομβικές μεταρρυθμίσεις «που πραγματικά είναι απαραίτητες για να υπάρξει συμφωνία και να μπουν τα πράγματα σε μια πορεία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Dijsselbloem, προσθέτοντας πως «πραγματικά ο χρόνος εξαντλείται».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι για να δοθούν τα χρήματα θα πρέπει όχι μόνο να υπάρξει συμφωνία, αλλά να εγκριθεί αυτή από τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ προειδοποίησε ότι το ισχύον πρόγραμμα λήγει στα τέλη του Ιουνίου.