Πληρώθηκε η δόση 750 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ

Πληρώθηκε η δόση 750 εκ. ευρώ στο ΔΝΤ
Ολοκληρώθηκε η συναλλαγή για την πληρωμή της δόσης των 750 εκατ. ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα κατατέθηκαν στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος μέσω του οποίου γίνεται η αυτόματη μεταβίβαση τους προς το ΔΝΤ.

Ηδη από χθες το Υπουργείο Οικονομικών είχε δώσει εντολή τόσο στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους όσο και στις εμπλεκόμενες τράπεζες προκειμένου να πληρωθεί κανονικά σήμερα η δόση προς το ΔΝΤ.

Αργότερα εντός της ημέρας είναι πιθανόν να υπάρξει και σχετική επίσημη ανακοίνωση - επιβεβαίωση από το ΔΝΤ.

Πώς πλήρωσε η Ελλάδα τη δόση στο ΔΝΤ

«Με απάτη πλήρωσε η Ελλάδα τη δόση στο ΔΝΤ», γράφει σε άρθρο στην ιστοσελίδα της η γερμανική εφημερίδα "Bild" αναφερόμενη στο λογαριασμό που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδας με χρήματα που είχαν μπει εκεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Γράφει μάλιστα ότι η Ελλάδα κατάφερε να πληρώσει τη δόση της στο ΔΝΤ, όχι επειδή διέθετε τα χρήματα στα κρατικά ταμεία, αλλά για να αποφύγει τα χειρότερα. Για να μην διολισθήσει στην απόλυτη χρεοκοπία χρησιμοποίησε και πάλι μικροαπατεωνιά.

Δεν πλήρωσε τη συνδρομή της στο Ταμείο και πήρε αυτά τα χρήματα για να πληρώσει τα χρέη της.

Όπως επιβεβαίωσαν χθες κύκλοι της ελληνικής κυβέρνησης η Τράπεζα της Ελλάδας της διέθεσε το ποσό που το έστειλε στο ΔΝΤ.

Σύμφωνα με μάλιστα κυβερνητικούς κύκλους των Αθηνών αυτό έγινε με τη συγκατάθεση των θεσμών, που δέχθηκαν αυτήν το τρικ μόνο και μόνο για να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσει η Ελλάδα τα χειρότερα.