Έρχονται εντάλματα για τα τρανταχτά ονόματα της λίστας Λαγκάρντ

Έρχονται εντάλματα για τα τρανταχτά ονόματα της λίστας Λαγκάρντ
Εντάλματα σύλληψης για τα τρανταχτά ονόματα που βρίσκονται στη «λίστα Λαγκάρντ» αναμένεται να εκτελεστούν από τις αρμόδιες αρχές το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο "Πρώτο Θέμα", τουλάχιστον έξι δικογραφίες με πρόσωπα που συγκαταλέγονται στη λίστα Λαγκάρντ αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να φτάσουν στα γραφεία της Οικονομικής Αστυνομίας, προκειμένου να εκτελεστούν τα εντάλματα σύλληψης.

Τα πρόσωπα θεωρούνται γνωστά στον επιχειρηματικό κόσμο και φέρονται να διατηρούν μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, για τις οποίες έχει διαπιστωθεί παρανομία. Έτσι, με βάση τη δίωξη, είτε θα δεχθούν να πληρώσουν το ποσό που τους αναλογεί είτε θα οδηγηθούν στο Αυτόφωρο.

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι τις τελευταίες ημέρες και άλλοι επιχειρηματίες, τα ονόματα των οποίων βρίσκονται στη συγκεκριμένη λίστα, αναμένεται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους οφειλές, κάνοντας χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου Βαλαβάνη με τις 100 δόσεις.

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν γίνει δύο σχετικές συλλήψεις από την Αστυνομία, ενώ ένας επιχειρηματίας μετέβη μόνος του στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες για να διευθετήσει τις εκκρεμότητές του.

Η όλη διαδικασία φέρεται να γίνεται με άκρα μυστικότητα, καθώς οι επαφές γίνονται σε υψηλό επίπεδο μεταξύ εισαγγελέων και Αστυνομίας, με στόχο να διασφαλιστεί η στεγανότητα των υποθέσεων και να μπουν λεφτά στα δημόσια ταμεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ