Μοσκοβισί για Ελλάδα: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά συζήτηση για το χρέος

Μοσκοβισί για Ελλάδα: Πρώτα μεταρρυθμίσεις και μετά συζήτηση για το χρέος
Στη δήλωση ότι πρώτα θα γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και μετά θα γίνει συζήτηση για το ελληνικό χρέος προχώρησε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

H δήλωση αυτή έρχεται στον απόηχο δημοσιευμάτων για αποχώρηση του ΔΝΤ από το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας σε περίπτωση που οι πιστώτριες χώρες της ευρωζώνης δε μειώσουν το χρέος της χώρας, αίροντας μέρος των αξιώσεών τους.

Νωρίτερα μάλιστα η Κομισιόν είχε ανακοινώσει ότι το χρέος της Ελλάδας θα ανέλθει στο 180,2% του ΑΕΠ - ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το περσινό 176,3% εξ' αιτίας της πολύ χαμηλότερης από την προβλεπόμενη ανάπτυξης, η οποία με τη σειρά της θεωρείται απόρροια της πολιτικής αβεβαιότητας.

Ο κ. Μοσκοβισί αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω το θέμα του ελληνικού χρέους, προσθέτοντας ότι ελπίζει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας να είναι συνεπές, λεπτομερές και ολοκληρωμένο επιτρέποντας στην ελληνική οικονομία να ανακάμψει, ώστε η αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους να εξελιχθεί με θετικό τρόπο. «Ελπίζουμε ότι οι Έλληνες είναι αφοσιωμένοι σε αυτό», τόνισε.

O επίτροπος Οικονομικών της Ε.Ε. εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι το Eurogroup στις 11 Μαΐου θα διαπιστώσει σημαντική πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα.

Νωρίτερα είχε μάλιστα ξεκαθαρίσει: «Για εμάς το Grexit δεν είναι επιλογή. Δεν προετοιμάζουμε κανένα Grexit».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ