Κρίστιαν Λίντνερ (FDP): Ένα έστω και προσωρινό Grexit θα ενίσχυε την Ευρώπη

Κρίστιαν Λίντνερ (FDP): Ένα έστω και προσωρινό Grexit θα ενίσχυε την Ευρώπη
Μια έστω και προσωρινή έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα μπορούσε να ενισχύσει την ενωμένη Ευρώπη τόνισε ο ηγέτης του κόμματος των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ σε συνέντευξή του στη Frankfurter Allgemeine υπογραμμίζοντας ότι τάσσεται κατά της παροχής περαιτέρω βοήθειας στην Ελλάδα, αν η Αθήνα αρνηθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις.

«Στρατηγική μας ήταν η αλληλεγγύη με αντάλλαγμα μεταρρυθμίσεις. Και σε αυτό επιμένουμε, όμως ανεξαρτήτως των επιπτώσεων. Αν η Ελλάδα αρνηθεί να κάνει μεταρρυθμίσεις, τότε δεν θα πρέπει να υπάρξει περαιτέρω βοήθεια», υπογράμμισε ο πρόεδρος του FDP.

«Η σκέψη της ενωμένης Ευρώπης θα ενισχυθεί όταν ένα χρόνια ασθενές μέλος της ευρωζώνης εγκαταλειφθεί έστω και για περιορισμένο χρονικό διάστημα», εκτίμησε ο Λίντνερ. «Η Brexit (έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση) θα ήταν γεωστρατηγικά πιο επικίνδυνη από μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ο Λίντνερ τη συμβουλεύει να σταματήσει το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων.

«Πρώτον η ΕΚΤ θα πρέπει να προετοιμάσει τις κυβερνήσεις και τις αγορές ότι τα επιτόκια δεν μπορούν να παραμείνουν για πάντα χαμηλά. Δεύτερον θα πρέπει να σταματήσει το πρόγραμμααγοράς ομολόγων, όχι επειδή δεν ήταν επιτυχημένο, αλλά επειδή ήταν πολύ επιτυχημένο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ