Η Bild αποκαλύπτει: Αυτή είναι η μυστική λίστα του Τσίπρα

Η Bild αποκαλύπτει: Αυτή είναι η μυστική λίστα του Τσίπρα
Ανατροπές στις διαπραγματεύσεις βλέπει η γερμανική εφημερίδα Bild η οποία αποκαλύπτει τη μυστική λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης με την οποία, όπως λέει, ο Αλέξης Τσίπρας παραιτείται από την εξαγγελθείσα αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων στο προ μνημονίου καθεστώς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται :

1. Να μην αυξήσει τον κατώτατο μισθό.

2. Να μην επαναφέρει την εργατική νομοθεσία και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

3. Να βάλει “φρένο” στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

4. Να επιβάλει ένα νέο "φόρο πολυτελείας" για όσους κάνουν "λουξ ταξίδια" στα ελληνικά νησιά. (Η λύση αυτή επιλέχθηκε αντί για την οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ).

5. Να προχωρήσεις τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η Bild επισημαίνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός απορρίπτει τα σενάρια εκλογών και βάζει πλώρη για την εκταμίευση της τελευταίας δόσης από το δεύτερο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα. Πάντως αναφέρει πως η “μυστική λίστα Τσίπρα” είχε κρατηθεί κρυφή μέχρι τώρα.

"Ο Τσίπρας δεν εναντιώνεται πλέον στις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς οι απαιτούμενες πωλήσεις δημόσιας περιουσίας θα βοηθήσουν στην αποπληρωμή του ελληνικού δημόσιου χρέους" σημειώνεται μεταξύ άλλων.

Από οικονομικής πλευράς, η Ελλάδα είναι πνιγμένη μέχρι το λαιμό, σχολιάζει η εφημερίδα της Γερμανίας καλώντας τους αναγνώστες της να διαβάσουν τη νέα λίστα με τις μεταρρυθμίσεις με την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα προσπαθεί να αποφύγει έστω και την ύστατη στιγμή την χρεοκοπία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild» που επικαλείται ελληνικές κυβερνητικές πηγές, την Τετάρτη στις Βρυξέλλες θα συγκληθεί εκτάκτως το Eurogroup και μέσα στις επόμενες ημέρες, αν χρειαστεί, θα υπάρξει μία έκτακτη Σύνοδος Κορυφής προκειμένου να συζητηθούν τα νέα σημεία της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση Τσίπρα.