Μάρδας:«Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 5,5 - 6 δισ. ευρώ»

Μάρδας:«Τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 5,5 - 6 δισ. ευρώ»
Διαθέσιμα από φορείς γενικής κυβέρνησης συμπεριλαμβανομένων και των δήμων ύψους 2 έως 2,5 δισ. ευρώ θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος για να επενδυθούν σε ρέπος, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Δημήτρης Μάρδας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ενώ έκανε γνωστό ότι τα διαθέσιμα ανέρχονται σε 5,5 - 6 δισ. ευρώ.

«Σας καλούμε να βάλετε τα κεφάλαιά σας σε λογαριασμό της ΤτΕ με επιτόκιο τουλάχιστον 2,5%», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, ξεκινώντας την εισήγησή του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ. «Αν τα χρειαστούμε, μπορούμε να τα δανειστούμε», συμπλήρωσε ο κ. Μάρδας, εξηγώντας πως «αν εσείς χρειαστείτε αυτά τα χρήματα, μετά το 15θημερο-20ημερο, θα τα πάρετε πίσω».

Για ποσό, «λιγότερο από 10% της συμβολής σας τα παίρνετε αμέσως». Αντίθετα «για ποσό πάνω από 10% θα τα πάρετε σε 2 ημέρες», μετά από σχετικό αίτημα προς την ΤτΕ. «Είναι μία διαδικασία για να έχουμε άνεση για το επόμενο δίμηνο. Αυτό είναι το πρόβλημα μας», τόνισε ο κ. Μάρδας απαντώντας σε ερώτημα δημάρχων σχετικά το χρονικό διάστημα που διαρκέσει ενδεχόμενος δανεισμός του δημοσίου μέσω ρέπος.Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης σημείωσε ότι το δίμηνο αυτό δεν αναφέρεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε χθες.

Από την πλευρά του το στέλεχος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Αμφιλοχίας, ο κ. Απόστολος Κοιμήσης πως η κυβέρνηση «έχει ήδη παρακρατήσει 25% από πόρους που δικαιούνταν οι δήμοι από τις αρχές του έτους» (σ.σ. παρακρατηθέντα παλιότερων ετών) και πως «αν η έκτακτη ανάγκη την οποία επικαλείται η ΠΝΠ είναι η χρεοκοπία της χώρας, οι δήμαρχοι θα πρέπει να δώσουν όλα τα ασημικά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ