Λευκός Οίκος: Ποια συνάντηση με Ομπάμα;

Λευκός Οίκος: Ποια συνάντηση με Ομπάμα;
«Αδειάζει» ο Λευκός Οίκος τον Γιάνη Βαρουφάκη και το υπουργείο Οικονομικών τονίζοντας ότι δεν έχει προγραμματιστεί να γίνει καμία συνομιλία μεταξύ Μπαράκ Ομπάμα και του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους και αναφέρει:

«Αργότερα αυτή την εβδομάδα, το σκηνικό του δράματος με το ελληνικό χρέος θα μεταφερθεί στην Ουάσινγκτον, όπου θα βρεθεί ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης θα παραστεί σε δεξίωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στο Λευκό Οίκο, όπου, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο, δεν έχει προγραμματιστεί συνομιλία με τον Μπαράκ Ομπάμα».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα του ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και μετέδωσε και το ΑΠΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Την Πέμπτη 16/04/2015: Στις 16.15 μ.μ (τοπική ώρα) θα παραστεί στη δεξίωση στο Λευκό Οίκο για τον εορτασμό της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, όπου θα έχει και κατ” ιδίαν συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο κ. Barack Obama».

Σε συνέχεια του ψυχρού κλίματος που αναμένεται να συναντήσει ο Γ. Βαρουφάκης είναι και το ειρωνικό σχόλιο του δημοσιογράφου της Wall Street Journal Ιαν Τάλεϊ.

Οπως αναφέρει ο Τάλεϊ στο Twitter, «ο Βαρουφάκης μπορεί να πει ένα «γεια» στον Ομπάμα στη δεξίωση του Λευκού Οίκου για την ελληνική ανεξαρτησία αλλά δεν υπάρχουν σχέδια για συζητήσεις περί την οικονομία». «Αντίθετα ο Βαρουφάκης θα συζητήσει τα της οικονομίας με τον υπουργό Οικονομικών Λιού την Παρασκευή» προσθέτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ