Προειδοποίηση Ντομπρόβσκις: Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα εξελίσσονται πολύ αργά

Προειδοποίηση Ντομπρόβσκις: Οι διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα εξελίσσονται πολύ αργά
Πουθενά κοντά στη λύση βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους διεθνείς πιστωτές, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει παραπονεθεί πως σύντομα θα ξεμείνει από ρευστότητα εάν δεν δοθούν χρήματα από το πρόγραμμα στήριξης, μια εξέλιξη που αυξάνει την προοπτική χρεοκοπίας ή ακόμη και μιας εξόδου από το ευρώ.

«Σημειώνεται κάποια πρόοδος, αλλά δυστυχώς αυτές οι διαπραγματεύσεις είχαν αργή εκκίνηση, ο χρόνος είναι περιορισμένος και μένει πολύ έδαφος να καλυφθεί», είπε.

Ο Ντομπρόβσκιςταξιδεύει στην Ουάσινγκτον αυτή την εβδομάδα για την εαρινή Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και την άτυπη συνάντηση των χωρών της G7, στην ατζέντα της οποίας η Ελλάδα αναμένεται να έχει περίοπτη θέση.

Ο ίδιος υποβάθμισε τις προσδοκίες πως η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στη Ρίγα στις 24 Απριλίου θα φέρει μεγάλη πρόοδο. «Η συνεδρίαση του Eurogroup στη Ρίγα θα είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε ποια είναι η κατάσταση των διαπραγματεύσεων έως τα τέλη Απριλίου».

Όσον αφορά την αποδέσμευση των 7,2 δισ. ευρώ της δόσης που απομένουν να καταβληθούν, αυτή «εξαρτάται στην πραγματικότητα από το πόσο γρήγορα μπορεί να ανταποκριθεί η ελληνική πλευρά», είπε ο Ντομπρόβσκις.

Ο Επίτροπος, ο οποίος ως Λετονός πρωθυπουργός επέβλεπε την επίπονη εσωτερική υποτίμηση της χώρας του το 2009, δεν έκρυψε την αγανάκτησή του με την Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ