Βαρουφάκης: Δεσμεύομαι ότι δεν θα υπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά

Βαρουφάκης: Δεσμεύομαι ότι δεν θα υπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά
Την δέσμευση ότι δεν σκοπεύει να υπογράψει αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, εξήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι δεν θα υπογράψω αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά», δήλωσε χαρακτηριστικάαπαντώντας σε ερώτηση τουΔημήτρη Κρεμαστινού.

Επίσης, περιέγραψε το κλίμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, λέγοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση θέτει το ζήτημα της υποστελέχωσης των ΔΟΥ που εμποδίζει την είσπραξη του ΦΠΑ και των δημοσίων εσόδων, κάνοντας λόγο για «τις κατεστραμμένες, αποψιλωμένες υπηρεσίες».

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου ο ΥΠΟΙΚ είπε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα έλθει νέος φορολογικός νόμος που θα περιλαμβάνει το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ και θα ισχύσει από τα εισοδήματα του 2015.

«Ματώνουμε στις διαπραγματεύσεις» για να πετύχουμε τους στόχους μας, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και ανακοίνωσε πως θα τηρηθεί η δέσμευση της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2015 θα διαμορφωθεί το νέο φορολογικό σύστημα που θα ψηφιστεί στη Βουλή και σε αυτό θα περιλαμβάνεται η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για τα εισοδήματα του 2015 τα οποία θα δηλωθούν το 2016.

«Μέσα σε αυτές τις ασφυκτικές συνθήκες που επιβάλλουν οι δανειστές βελτιστοποιούμε τις δυνατότητες που υπάρχουν με τα δημοσιονομικά μας», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Βαρουφάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ