CNBC: Τελευταία ελπίδα της Ελλάδας η Ρωσία;

CNBC: Τελευταία ελπίδα της Ελλάδας η Ρωσία;
Καθώς τα περιθώρια στενεύουν για την Ελλάδα με τα οικονομικά της αποθέματα της χώρας να εξαντλούνται και τις σχέσεις της με την υπόλοιπη Ευρώπη να μοιάζουν ολοένα και πιο δύσκολες, η τελευταία ελπίδα της Ελλάδας για οικονομική επιβίωση φαίνεται ότι είναι η Ρωσία, σχολιάζει το δίκτυο CNBC με αφορμή την προγραμματισμένη για τις 8 Απριλίου συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε σημερινό άρθρο του το CNBC αναφέρει ότι το ζήτημα της παροχής βοήθειας από τη Μόσχα, θα μπορούσε να τεθεί και πάλι στο τραπέζι των συνομιλιών μεταξύ των δύο χωρών.

Άλλωστε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Ρωσία είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό ότι ήταν πρόθυμη να προσφέρει στην Ελλάδα χρήματα. Ωστόσο, αυτό συνέβαινε πριν η χώρα αρχίζει να φλερτάρει έντονα με τη χρεοκοπία.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο λίγο μετά την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, σε δηλώσεις του στο CNBC ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, Anton Siluanov, είχε αναφέρει ότι η Ρωσία θα σκεφτόταν να παρέχει οικονομική βοήθεια στην Έλλάδα, παρά το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή.

Η Ελλάδα έχει διάφορες πολιτιστικές σχέσεις με τη Ρωσία. Μοιράζονται την ίδια χριστιανική ορθόδοξη παράδοση ενώ η Ελλάδα έχει επικρίνει τις κυρώσεις της Ευρώπης κατά της Μόσχας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και τη σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ