ΔΝΤ: «Εποικοδομητική» η συζήτηση Λαγκάρντ -Τσίπρα

ΔΝΤ: «Εποικοδομητική» η συζήτηση Λαγκάρντ -Τσίπρα
«Εποικοδομητική» χαρακτηρίζει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ, τη συζήτηση που είχε η Κριστίν Λαγκάρντ με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Είχαν μια εποικοδομητική συνομιλία που επικεντρώθηκε στα επόμενα βήματα για την προώθηση των συζητήσεων για τα μέτρα σχετικά με το διαρκή στήριξη του ΔΝΤ στο ελληνικό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα» σημείωσε σύμφωνα με το Reuters ο κ. Μάρεϊ σε καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Ξεκαθάρισε επίσης πως τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ στην Αθήνα διεξάγουν συζητήσεις για την ανταλλαγή στοιχείων και άφησε να εννοηθεί πως εν συνεχεία θα ακολουθήσει η επεξεργασία των προτάσεων στον Brussels Grroup.

«Οι τεχνικές συζητήσεις συνεχίζονται στην Αθήνα και αναμένεται να ακολουθήσουν οι συζητήσεις πολιτικής» τόνισε.

Σε ερώτηση εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε από την Κριστίν Λαγκάρντ να καθυστερήσει η καταβολή της επόμενης δόσης προς το ΔΝΤ ο αξιωματούχους του Ταμείου ανέφερε πως δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο. «Η Ελλάδα έχει δημοσίως εκφράσει την βούληση της να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της» επισήμανε ο Μάρεϊ, ο οποίος επιβεβαίωσε πως οι αποπληρωμές του Μαρτίου έγιναν κανονικά.

Τέλος όσον αφορά δημοσίευμα του Bloomberg σύμφωνα με το οποίο στελέχη του ΔΝΤ δήλωσαν πως η Ελλάδα είναι ο χειρότερος πελάτης του Ταμείου τα τελευταία 70 χρόνια, ο κ. Μάρεϊ διέψευσε πως έγινε ποτέ τέτοια δήλωση και υποστήριξε πως το πρακτορείο θα έπρεπε να είχε επικοινωνήσει πρώτα με το Ταμείο.

Διαβάστε επίσης:Στην Ελλάδα δεν έχει αξιοποιηθεί η λίστα "Λαγκάρντ" και συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρους οι πλούσιοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ